K&C Diving

K&C Diving werd in 2009 opgericht en is in de haven van Antwerpen gevestigd als duikbedrijf, hoogst gespecialiseerd in het leveren van onderwaterwerken bij civiele en waterbouwkundige projecten.

Als duikbedrijf zijn we zeer deskundig in het uitvoeren van haven- en waterweginfrastructuur gebonden duikwerken. K&C Diving behoort door zijn ruime ervaring en technische kennis op het gebied van sluizen en kaaimuren tot de koplopers in België en Europa wat betreft technische know-how.

Voor het verstrekken van deskundig advies bij de realisatie van onderwaterprojecten kan te allen tijde beroep gedaan worden op onze consultancy afdeling.

Daarenboven is K&C Diving sinds 2017 de Belgische partner van de “Waterfront Brigade”. Gebruikmakende van STOPAQ producten uit het Seal for Life productengamma kunnen we zeer hoogwaardige coatings realiseren zowel onderwater (de splash zone) als boven water. Voor complexe structuren en/of coatingproblemen kunnen adequate oplossingen worden aangereikt.

Als specialist in waterbouwkundige werken beschikt K&C Diving als enige duikbedrijf in Europa over de nodige opleidingscertificaten voor het uitvoeren van onderwater sloopwerken, gebruikmakende van pyrotechnische cartridges. We zijn exclusief verdeler van de Autostem producten. Deze pyrotechnische cartridges zijn uitermate geschikt voor het breken van beton- en rotspartijen die moeilijk bereikbaar zijn met traditioneel afbraakmateriaal of in gevoelige zones. Daarenboven hebben de cartridges grote voordelen ten opzichte van traditionele springstoffen zoals het ontbreken van een schokgolf. De cartridges kunnen uiteraard ook bij projecten boven water worden ingezet.

Sinds 2013 zijn we  actief in West-Afrika. Om onze aanwezigheid in dit deel van de wereld verder uit te breiden werd K&C Diving Ghana Ltd. opgericht. Dit dochterbedrijf is gevestigd in de Ghanese havenstad Tema en is het hoofdkwartier voor onze West-Afrikaanse activiteiten. In oktober 2016 werd daarenboven een vestiging gestart te Lomé (Togo).

Naast het uitvoeren van onderwaterwerken bij bouwprojecten, is K&C Diving zowel nationaal als internationaal betrokken bij het uitvoeren van bergingsopdrachten.

Begin 2016 werd ook een shipping afdeling opgericht dewelke zowel vanuit het hoofdkwartier in de Antwerpse haven als in West-Afrika onderwaterwerken kan uitvoeren aan schepen, pontons en elk ander varend materiaal.

Daarnaast is K&C Diving ook actief bij het beheren, indijken en opruimen van olievervuilingen (oil spill management). 

Een ruimer overzicht van ons activiteitenaanbod vindt u terug in de rubriek projecten.

K&C Construct

K&C Construct is de commerciële benaming van onze staalafdeling waarmee we kleine en middelgrote staalconstructies produceren. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk dat veelal bestemd is voor gebruik en montage bij waterbouwkundige opdrachten. De afdeling wordt vooral geroemd om zijn ongekende flexibiliteit en productiesnelheid. Het uitvoeren van las-, brand- en montagewerken op site behoort tevens tot de mogelijkheden.

K&C Construct specialiseert zich daarnaast in het ontwikkelen en produceren van zeer specifieke duikapparatuur en werktuigen voor gebruik onder water. Hiervoor is een samenwerking opgestart met de afdeling productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen.

Op de projecten pagina vindt u een ruimere bespreking van het aanbod.

Projecten

Nieuws